Nieuwe Zorginstelling Het Adriano Huis start in Bergen op Zoom

Nieuwe Zorginstelling Het Adriano Huis start in Bergen op Zoom

Over zes maanden zal er in Bergen op Zoom een nieuwe zorginstelling openen onder de naam Adrianohuis. De instelling is opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking en is een initiatief van Farid El-Khassim en Jelle Gillissen. De twee zijn nog aan het onderhandelen over de uiteindelijke locatie van het Adrianohuis. Dit meldt regionaal dagblad BN De Stem.

Beide initiatiefnemers hebben als hulpverlener vragen gesteld bij de huidige manier van werken binnen de gehandicaptenzorg. Het viel hen op dat de begeleiders het werk vaak niet aankunnen en dat er daarnaast ook te veel met de cliënten wordt geschipperd tussen verschillende instellingen. “Adriano is daar een voorbeeld van. Hij is een jongeman van 29 jaar met veel verschillende psychische labeltjes. Adriano heeft 34 hulpverleningsteams en 25 verhuizingen meegemaakt. Dat trekt niemand, laat staan iemand die emotioneel niet stabiel is en een geestelijke achterstand heeft.”

El-Khassim en Gillissen willen met hun nieuwe zorginstellingen mensen zoals Adriano helpen. Met hun eigen ervaring willen ze het roer omgooien in een poging betere zorg te leveren aan mensen met een verstandelijke beperking. “Jelle en ik zijn gepassioneerd, doen dit werk vanuit ons hart en willen niets liever dan deze mensen op de juist weg helpen”, aldus El-Khassim.

© Nationale Zorggids