Inschrijving voor obligaties voor Bergs Adriano Huis geopend

Inschrijving voor obligaties voor Bergs Adriano Huis geopend

Inschrijving voor obligaties voor Bergs Adriano Huis geopend

BERGEN OP ZOOM - De laatste stap naar de realisatie van het Adrianohuis in Bergen op Zoom is gezet. Deze week is namelijk de inschrijving geopend voor de aanschaf van obligaties via Anders Financieren. Via deze waardepapierenuitgifte hopen initiatiefnemers Farid El-Khassim en Jelle Gillissen 5 ton binnen te harken.

 

Het is nu erop of eronder. De afgelopen jaren hebben we alles op alles gezet om deze vorm van zorg van de grond te krijgen. Het is best een strijd geweest, maar het gaat de goede kant op.

Initiatiefnemer Farid El-Khassim

De obligaties worden uitgegeven via de website www.andersfinancieren.nl.  Anders Financieren is een funding platform voor maatschappelijke projecten. Ze richten zich op donateurs en beleggers die investeren in onder meer langdurige zorg, onderwijs en duurzaam wonen.

Rente

Wie een obligatie aanschaft, krijgt 5,5 procent rente per jaar. De looptijd bedraagt 7 jaar. De obligatiehouder financiert samen met een Nederlandse bank de aankoop en verbouwing van het bestaande complex van de Cort Heyligerskazerne. De obligatiehouder krijgt een tweede hypotheek na de Triodosbank. Inschrijven kan tot en met 10 april. Dan wordt duidelijk of voldoende mensen een obligatie hebben aangeschaft om de nodigde 500.000 euro bijeen te brengen.